Cuba anunţă că va continua să susţină Venezuela, în ciuda sancţiunilor Statelor Unite

Preşedintele Cubei, Miguel Diaz-Canel, a declarat vineri că ţara sa va continua să susţină Venezuela, în pofida presiunilor Statelor Unite asupra Havanei, informează DPA.

301 afișări
Imaginea articolului Cuba anunţă că va continua să susţină Venezuela, în ciuda sancţiunilor Statelor Unite

Cuba anunţă că va continua să susţină Venezuela, în ciuda sancţiunilor Statelor Unite

„Revoluţia va rezista!”, a declarat Diaz-Canel, cu ocazia unei sărbători naţionale. El a adăugat că Statele Unite încearcă „să întrerupă electricitatea, apa şi chiar aerul” pentru a împiedica Havana să îi ofere sprijin preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro.

„Prin intermediul unor acte de cruzime, încearcă, prin toate mijloacele, să împiedice acostarea în porturile cubaneze a unor petroliere, ameninţând companiile, guvernele statelor unde sunt înregistrate acele petroliere, precum şi companiile de asigurări”, a spus preşedintele cubanez despre autorităţile americane.

Declaraţiile acestuia vin în contextul în care Statele Unite au anunţat sancţiuni împotriva companiilor care transportă petrol din Venezuela către Cuba.

Cu toate acestea, preşedintele cubanez a anunţat că Havana este pregătită să aibă „relaţii civilizate” cu Administraţia de la Washington, „bazate pe respect reciproc”.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să renunţe la unele măsuri luate de Barack Obama faţă de Cuba. Astfel, Trump a impus diverse restricţii în ceea ce priveşte călătoriile cetăţenilor americani în această ţară, ceea ce a dus la o răcire a relaţiilor dintre Washington şi Havana.

Taguri:
cuba,
venezuela,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici