Cuba denunţă un complot internaţional pentru suprimarea poporului venezuelean, pe fondul sancţiunilor dictate de SUA împotriva regimului Maduro

Cuba a felicitat Venezuela pentru alegerea unei noi structuri legislative şi a denunţat ceea ce a numit un complot internaţional pentru a suprima voinţa poporului venezuelean, pe fondul sancţiunilor dictate de SUA împotriva regimului Nicolas Maduro, relatează site-ul agenţiei Reuters.

872 afișări
Imaginea articolului Cuba denunţă un complot internaţional pentru suprimarea poporului venezuelean, pe fondul sancţiunilor dictate de SUA împotriva regimului Maduro

Cuba denunţă un complot internaţional pentru suprimarea poporului venezuelean, pe fondul sancţiunilor dictate de SUA împotriva regimului Nicolas Maduro

"Cuba denunţă iniţierea unei operaţiuni internaţionale bine orchestrate, dirijată de la Washington ... pentru a reduce la tăcere vocea poporului venezuelean. Cunoaştem bine aceste practici intervenţioniste. Ei cred că vor obţine supunerea poporului în faţa unei opoziţii de păpuşi pe care le finanţează", se arată într-un comunicat al guvernului de la Havana.

Cuba a precizat că numai poporul venezuelean ar putea decide cum să-şi depăşească problemele şi şi-a reafirmat solidaritatea cu aceştia şi cu guvernul actual.

Luni, Statele Unite au impus sancţiuni împotriva preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după alegerea unei Adunări Constituante, catalogată de opoziţie şi de alte state drept un asalt asupra democraţiei. Conform noilor sancţiuni, companiilor americane şi cetăţenilor Statelor Unite le este interzis să întreprindă relaţii comerciale cu Nicolas Maduro. În plus, toate activele preşedintelui Venezuelei care fac obiectul jurisdicţiei din SUA vor fi îngheţate.

Venezuela şi Cuba au devenit aliaţi apropiaţi la sfârşitul anilor 1990, sub conducerea lui Fidel Castro, respectiv a lui Hugo Chavez. Relaţia strânsă dintre cei doi lideri, personală şi politică, a dus la susţinerea financiară a Cubei de către Venezuela şi la o strategie comună pentru promovarea unităţii latino-americane împotriva influenţei SUA în regiune.

Statele Unite au impus un embargo economic devastator asupra Cubei după revoluţia din 1959, iar Havana ar fi pierdut peste 100 de miliarde de dolari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici