Cuba elimină permisul de ieşire din ţară pentru călătoriile în străinătate

Cubanezii vor avea nevoie doar de un paşaport pentru a putea călători în străinătate începând din 14 ianuarie, după eliminarea permisului de ieşire din ţară şi a scrisorii de invitaţie, în cadrul unei reforme a legislaţiei privind migrarea, a anunţat marţi Guvernul cubanez.

238 afișări
Imaginea articolului Cuba elimină permisul de ieşire din ţară pentru călătoriile în străinătate

Cuba elimină permisul de ieşire din ţară pentru călătoriile în străinătate (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Durata sejurului în străinătate creşte, de asemenea, de la 11 la 24 de luni, potrivit noii legi privind migraţia, care va intra în vigoare la 90 de zile după publicarea ei, marţi, în Jurnalul Oficial al Cubei, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

De peste o jumătate de secol, cubanezii care doreau să părăsească ţara erau nevoiţi să solicite un permis de ieşire de pe teritoriul acesteia de la autorităţi, care eliberau permise după cum doreau, fără să justifice un refuz.

Cubanezii erau totodată nevoiţi să prezinte o scrisoare de invitaţie din străinătate şi puteau rămâne în străinătate 11 luni, altfel riscând confiscarea bunurilor şi să fie consideraţi expatriaţi în mod definitiv, în general fără posibilitatea să se mai întoarcă.

Această reformă a legilor cu privire la călătoria în străinătate este cea mai aşteptată în Cuba, după adoptarea unei serii de reforme economice care au introdus în 2011 o doză de economie de piaţă în cadrul sistemului centralizat de tip comunist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici