Cultivatorii din Italia sunt supăraţi pe faptul că muncitorii români au fost plasaţi în carantină de autorităţile de la Bucureşti. Măsura, considerată „antieuropeană”

Confederaţia italiană a Cultivatorilor (Coldiretti) a denunţat, marţi, decizia autorităţilor din România de a plasa în carantină românii reveniţi din nordul Italiei, catalogând măsura drept "unilaterală", "antieuropeană" şi "antiitaliană".

3653 afișări
Imaginea articolului Cultivatorii din Italia sunt supăraţi pe faptul că muncitorii români au fost plasaţi în carantină de autorităţile de la Bucureşti. Măsura, considerată „antieuropeană”

Cultivatorii din Italia sunt supăraţi pe faptul că muncitorii români au fost plasaţi în carantină de autorităţile de la Bucureşti. Măsura, considerată „antieuropeană”

Asociaţia Coldiretti a criticat decizia autorităţilor din România de a plasa în carantină românii reveniţi din regiunile italiene Lombardia şi Veneto, unde se înregistrează focare ale virusului Covid-19. Românii reprezintă comunitatea de imigranţi cea mai numeroasă care lucrează în domeniul agricol în Italia.

"Este vorba de o măsură restrictivă unilaterală, antieuropeană şi antiitaliană, adoptată în afara cadrului comunitar şi, în mod paradoxal, de o ţară care este un mare beneficiar de fonduri europene", a declarat Ettore Prandini, preşedintele Confederaţiei italiene a Cultivatorilor Direcţi (Coldiretti), citat de publicaţia CinqueQuotidiano.it.

Ettore Prandini a făcut declaraţia în cursul unei reuniuni convocate de ministrul italian al Muncii, Nunzia Catalfo.

Cultivatorii italieni cred că măsurile restrictive adoptate de România riscă să afecteze activităţile agricole în Italia.

"Este necesară o intervenţie la nivel naţional şi comunitar pentru a evita impunerea de bariere nejustificate asupra circulaţiei angajaţilor şi mărfurilor prin decizii ale ţărilor membre UE care nu generează doar nesiguranţă, ci şi daune economice şi în materie de ocupaţie. Apariţia coronavirusului ar putea avea un impact semnificativ asupra activităţilor firmelor", a subliniat Ettore Prandini.

Şapte persoane au murit în Italia din cauza coronavirusului, iar până acum s-au înregistrat 288 de cazuri de infectare cu noul virus gripal. Cele mai multe cazuri se înregistrează în regiunile Lombardia şi Veneto, dar au fost semnalate infecţii şi în Sicilia, Toscana şi Liguria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
italia,
românia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici