Cum ar fi încercat CIA să-l asasineze pe Fidel Castro. 9 dintre cele mai bizare planuri ale americanilor

Fidel Castro, fostul preşedinte al Cubei, a murit la vârsta de 90 de ani. Viaţa lui, însă, putea să se sfârşească mult mai devreme. Potrivit agenţiei Reuters, citată de The Independent, de-a lungul anilor au existat mai multe încercări de asasinare a liderului cubanez, cele mai multe dintre ele venind chiar din partea CIA şi fiind de-a dreptul bizare.

5996 afișări
Imaginea articolului Cum ar fi încercat CIA să-l asasineze pe Fidel Castro. 9 dintre cele mai bizare planuri ale americanilor

Cum ar fi încercat CIA să-l asasineze pe Fidel Castro. 9 dintre cele mai bizare planuri ale americanilor

Potrivit Reuters, au existat pest 600 de încercări de asasinare la adresa lui Fidel Castro, foarte multe dintre ele fiind puse la cale de CIA. Dacă aceste încercări ar fi reuşit, viaţa fostului preşedinte cubanez ar fi fost de mult timp încheiată, informează Gândul.

Între toate aceste planuri de ucidere a lui Castro, s-au remarcat unele de-a dreptul bizare.

1. Una dintre încercări a fost aceea de a pune toxine într-una dintre ţigările cu care se fotografia, de obicei, fostul lider cubanez.

2. O altă idee a fost aceea de a face să îi cadă părul din barbă, astfel încât să i se distrugă popularitatea.

3. Documente din timpul mandatului lui Bill Clinton sugerează că unul dintre planuri a fost ascunderea de exploziv într-o vietate acvatică, idee generată din faptul că Fidel Castro adora să facă scufundări.

4. O altă încercare a fost aceea de contaminare chimică a costumului de scufundări al lui El Comandante, fapt care urma să îi provoace acestuia o boală de piele.

5. O coincidenţă ciudată a făcut ca, în ziua în care a fost asasinat John F Kennedy, CIA să dea o seringă camuflată într-un stilou unuia dintre cei care trebuia să îl omoare pe Castro.

CITEŞTE CONTINUAREA PE GÂNDUL

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici