China şi Vietnamul regretă decesul fostului lider cubanez

China şi Vietnamului, două dintre puţinele state comuniste rămase în lume, au deplâns moartea ”marelui prieten şi camarad” Fidel Castro, informează site-ul ziarului The Guardian.

429 afișări
Imaginea articolului China şi Vietnamul regretă decesul fostului lider cubanez

China şi Vietnamul regretă decesul fostului lider cubanez

Cuba şi-a demonstrat solidaritatea faţă de Vietam, în timpul războiului statului asiatic cu invadatorii americani.

Revoluţionarul cubanez a vizitat pentru prima dată Vietnamul în anul 1973, cu doi ani înainte ca armata americană să fie evacuată din statul vietnamez.

Ca semn al unor relaţii de durată dintre cele două state comuniste, preşedintele Vietnamului, Tran Dai Quang, a fost unul dintre ultimii lideri ce l-au vizitat pe Castro, la data de 16 noiembrie.

”Pentru toţi vietnamezii, Fidel a fost un mare prieten, un camarad şi un frate apropiat. Acesta a fost un simbol al adevăratului internaţionalism în lupta pentru independenţa naţiunilor”, a comunicat agenţia de presă Vietnam.

Legăturile dintre China comunistă şi Cuba s-au consolidat în mod special în urma prăbuşirii Rusiei sovietice, cel mai mare sponsor al Administraţiei lui Fidel Castro.

”Chinezii au pierdut un bun şi adevărat camarad. Camaradul Castro va trăi pentru totdeauna”, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping.

Fidel Castro a vizitat pentru prima dată China în anul 1995.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici