VIDEO  Cum funcţionează sistemul de rachete donat de Slovacia pentru Ucraina. S-300, capabil să urmărească până la 100 de ţinte simultan

  • Arme antitanc şi antiaeriene din Marea Britanie, drone, rachete şi rachete din Statele Unite, sisteme de apărare S-300 din Slovacia.
  • În ziua masacrului din gara Kramatorsk, Ucraina, Occidentul şocat accelerează livrarea de arme către Kiev.
  • Aliaţii Ucrainei încercearcă să răspundă astfel situaţiei disperate din teren nu doar cu sancţiuni, ci şi prin înarmarea din ce în ce mai mare a forţelor ucrainene, aşa cum a cerut cu voce tare la NATO ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba.
6008 afișări
Imaginea articolului Cum funcţionează sistemul de rachete donat de Slovacia pentru Ucraina. S-300, capabil să urmărească până la 100 de ţinte simultan

Cum funcţionează sistemul de rachete donat de Slovacia pentru Ucraina. S-300, capabil să urmărească până la 100 de ţinte simultan

Ucrainenii vor să-i învingă pe ruşi cu propriile lor arme! Dezvoltat de Uniunea Sovietică în anii 1970, sistemul S-300 furnizat de Slovacia către Ucraina, care are deja câteva baterii, este unul dintre cele mai utilizate module de apărare antiaeriană cu rază lungă de acţiune din lume.

Depăşit în 2007 de noul sistem S-400 (care a fost achiziţionat şi de Turcia, stârnind furia Washingtonului), S-300, care a intrat în funcţiune în 1978, îi permite Ucrainei să doboare avioane, rachete de croazieră şi rachete balistice şi parcurge o distanţă maxim care, în cele mai recente versiuni, ajunge până la 250 de kilometri.

Ceea ce face din această categorie de sisteme de apărare sol-aer o armă cu adevărat importantă este capacitatea sa de a urmări şi atinge ţinte, precum şi de a le prioritiza, în deplină autonomie.

Capabil, în cele mai avansate versiuni, să urmărească până la 100 de ţinte simultan, sistemul S-300 este, de asemenea, dificil de localizat şi distrus.

Aceste caracteristici au făcut ca bateriile S-300 să fie foarte solicitate în întreaga lume. Deşi astăzi depăşite tehnologic de S-400, S-300-urile constituie un pilon al apărării antiaeriene pentru naţiuni precum China, India, Egipt, Algeria, India, Iran, Venezuela, Vietnam şi Siria.

Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan şi Ucraina sunt echipate cu S-300, în timp ce pe teritoriul UE se află în arsenalul Greciei, Bulgariei şi Slovaciei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici