Cum o nouă tehnologie de extracţie a litiului ar putea schimba regulile jocului pentru industria vehiculelor electrice

  • Litiul este un ingredient esenţial pentru bateriile litiu-ion care alimentează majoritatea vehiculelor electrice şi a reţelelor de energie regenerabilă.
  • Cererea globală de baterii este estimată să crească de zece ori până în 2030 şi de patruzeci de ori până în 2050.
  • Australia este cel mai mare producător şi exportator de litiu din lume, dar captează doar o mică parte din valoarea lanţului bateriilor, concentrându-se pe minerit şi nu pe fabricarea celulelor sau a modulelor bateriilor.
2083 afișări
Imaginea articolului Cum o nouă tehnologie de extracţie a litiului ar putea schimba regulile jocului pentru industria vehiculelor electrice

EnergyX, Facebook

China domină lanţul valoric global al bateriilor, având şase dintre cei mai mari zece producători de baterii din lume şi controlând majoritatea proceselor de rafinare şi reciclare a materiilor prime pentru baterii.

O suită de noi tehnologii, dar în mare parte neprobate, cunoscute sub numele de extracţie directă a litiului (DLE), ar putea revoluţiona mineritul litiului din saramură, făcându-l mai eficient şi mai durabil şi eliminând nevoia de mari bazine de evaporare.

O serie de companii, inclusiv EnergyX, Lilac Solutions şi Standard Lithium, intră pe piaţa DLE şi se pregătesc pentru implementarea comercială în America de Sud şi SUA, în timp ce producătorii auto precum BMW, GM şi Ford investesc în aceste tehnologii, transmite CNBC

DLE promite să reducă timpul necesar pentru extragerea litiului din saramură de la luni sau ani la ore sau zile, să crească randamentul de recuperare a litiului de la 40-50% la 80-90% şi să scadă amprenta ecologică a procesului prin reducerea consumului de apă şi a emisiilor de gaze cu efect de seră.

DLE ar putea oferi Australiei o oportunitate unică de a se poziţiona ca un lider mondial în industria bateriilor, dacă va putea dezvolta o capacitate locală de fabricare a celulelor şi a modulelor bateriilor şi dacă va putea concura cu China pe costuri şi calitate, scrie ABC

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici