Cum plănuieşte Australia să stingă incendiile de vegetaţie. Dronele vor ajuta la stingerea rapidă a flăcărilor

  • „Mision Fire Shields” e planul prin care incendiile din Australia vor fi stinse rapid
  • Incendiile vor fi localizate prin intermediul inteligenţei artificiale
  • Dronele vor ajuta la stingerea rapidă a flăcărilor
348 afișări
Imaginea articolului Cum plănuieşte Australia să stingă incendiile de vegetaţie. Dronele vor ajuta la stingerea rapidă a flăcărilor

Sursa foto: profimedia

Australia vrea să fie cu un pas înaintea focului. „Mission Fire Shields” e un plan bazat pe cea mai nouă tehnologie de teledetecţie, conceput pentru a depista şi răspunde rapid, în cazul incendiilor de vegetaţie. Trei elemente cheie: inteligenţă artificială, tehnologie prin satelit şi drone. Incendiile vor fi localizate prin intermediul inteligenţei artificiale şi a sistemului de învăţare automată. Apoi, vor fi stinse, rapid, cu ajutorul dronelor.

Karen Andrews, secretarul australian de stat pentru ştiinţă şi tehnologie, a prezentat acest plan care ar urma să se întindă până în 2025. Organizaţia australiană nonprofit Minderoo Foundation a alocat, până în prezent, 30 de milioane de euro pentru program, şi îşi propune sp atragă finanţare de 500 de milioane de dolari.

Incendiile devastatoare de vegetaţie au distrus peste 20 milioane de hectare de teren în şase din cele opt state şi teritorii din Australia, din august 2019 până în martie 2020. Cel puţin 33 de persoane au fost ucise. 

Adrian Turner, managerul de proiect: Ştim că fiecare minut salvat în detectarea unui incendiu îmbunătăţeşte eficacitatea reacţiei şi reduce potenţialul distructiv al incendiului. Tehnologiile inovatoare reprezintă o mare oportunitate de a face faţă provocării infernurilor din ce în ce mai frecvente şi violente ale flăcărilor.

.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici