Cum se raportează lumea arabă la război: Dubai primeşte ruşi bogaţi, Qatarul susţine Ucraina

Roman Abramovici, care îşi caută casă la Dubai, şi alţi oligarhi sunt aşteptaţi în Emiratele Arabe Unite, în vreme ce la Doha (Qatar) au trecere ucrainenii.

1693 afișări
Imaginea articolului Cum se raportează lumea arabă la război: Dubai primeşte ruşi bogaţi, Qatarul susţine Ucraina

Cum se raportează lumea arabă la război: Dubai primeşte ruşi bogaţi, Qatarul susţine Ucraina

Vorbind la deschiderea Forumului de la Doha, emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, a spus că ţara sa se află alături de refugiaţi în războiul „nedrept” împotriva Ucrainei, anunţă CNN. Tamim a adăugat că Qatarul se opune, de asemenea, oricărei ostilităţi împotriva suveranităţilor naţionale.

„Suntem solidari cu milioanele de oameni nevinovaţi şi refugiaţi care sunt victimele acestui război nedrept şi calculelor geopolitice”, a spus oficialul.

Într-un discurs video la Forumul de la Doha din Qatar, Volodimir Zelenski a cerut ţărilor producătoare de energie să mărească producţia de petrol şi de gaze, pentru a scăpa de „şantajul” global al Rusiei:

„Viitorul Europei este în eforturile dumneavoastră: vă cer să creşteţi producţia de energie pentru a vă asigura că toată lumea din Rusia înţelege că energia poate fi folosită ca armă”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici