Cum sunt alese numele uraganelor din Atlantic. Lista de pe care a fost aleasă denumirea Irene

Numele uraganelor sunt alese dintr-o listă selectată de Organizaţia Mondială de Meteorologie, iar pentru furtunile din Oceanul Atlantic există şase liste separate, folosite prin rotaţie, relatează ABC News.

1945 afișări
Imaginea articolului Cum sunt alese numele uraganelor din Atlantic. Lista de pe care a fost aleasă denumirea Irene

Cum sunt alese numele uraganelor din Atlantic. Lista de pe care a fost aleasă denumirea Irene

În 1953, Serviciul Naţional de Meteorologie a preluat obiceiul meteorologilor din cadrul Marinei de a denumi furtunile cu nume feminine, după denumirile navelor. În 1979, au fost adăugate şi nume masculine pentru a alterna cu cele feminine.

Cele şase liste folosite pentru furtuni în Atlantic sunt folosite prin rotaţie în fiecare an. Lista din acest an nu va mai fi folosită până în 2017. Numele sunt refolosite de fiecare dată, cu o singură excepţie şi anume când furtunile sunt aşa de devastatoare, încât refolosirea numelor lor este necorespunzătoare. În acest caz, numele este scos de listă şi în locul lui este introdus altul.

Doar depresiunile tropicale care evoluează în furtuni tropicale primesc un nume.

Lista pentru 2011 cuprinde următoarele nume: Arlene, Bret, Cindy, Don, Emily, Franklin, Gert, Harvey, Irene, Jose, Katia, Lee, Maria, Nate, Ophelia, Philippe, Rina, Sean, Tammy, Vince, Whitney.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici