Cum va fi arestat şi inculpat Donald Trump: procedura penală. Iată ce se va întâmpla după ce fostul preşedinte se va preda

  • Donald Trump este aşteptat să se predea autorităţilor din New York pentru procedurile uzuale persoanelor inculpate în dosare penale.
  • Săptămâna trecută, marele juriu din Manhattan l-a pus sub acuzare în cazul banilor plătiţi actriţei de filme pentru adulţi Stormy Daniels.
  • Uite ce trebuie să ştii despre procedurile judiciare – şi ce se va întâmpla în continuare.
814 afișări
Imaginea articolului Cum va fi arestat şi inculpat Donald Trump: procedura penală. Iată ce se va întâmpla după ce fostul preşedinte se va preda

Marţi, Donald Trump – singurul fost preşedinte inculpat vreodată – este aşteptat să se predea autorităţilor din New York pentru procedurile uzuale persoanelor inculpate în dosare penale, informează Aleph News.

Donald Trump este pus oficial sub acuzare de o instanţă. Săptămâna trecută, marele juriu din Manhattan l-a pus sub acuzare în cazul banilor plătiţi actriţei de filme pentru adulţi Stormy Daniels.

Programul exact al evenimentelor nu este clar, însă se aşteaptă ca susţinătorii lui Trump, protestatari şi reporteri din întreaga lume să se adune în faţa tribunalului din Lower Manhattan.

Uite ce trebuie să ştii despre procedurile judiciare – şi ce se va întâmpla în continuare, conform Washington Post.

  • În jurul orei 21.15, Donald Trump se va preda în biroul procurorului districtual din Manhattan.
  • Donald Trump va fi amprentat, i se vor lua probe ADN. Nu va fi încătuşat, nu este sigur dacă i se va lua un mug-shot.
  • Trump va urca la etajul 15 în clădirea în care se află şi Curtea Supremă din Manhattan pentru a-i fi prezentate oficial acuzaţiile penale şi în care judecătorul Curţii Supreme Juan Merchan îl va inculpa oficial.
  • Donald Trump îşi va susţine nevinovăţia în faţa judecătorului Merchan.
  • Trump va fi liber să plece la Mar a Lago pentru a-şi susţine conferinţa de presă.
  • Judecătorul Merchan va decide dacă Trump va avea o serie de interdicţii în acest caz.
  • Judecătorul Merchan va desigila rechizitoriul la adresa lui Trump.
  • Judecătorul Merchan va stabili un program pentru paşii următori din procesul preliminar care va avea loc.

Ce este un rechizitoriu?

Atunci când cineva este pus sub acuzare de către un mare juriu, înseamnă că este acuzat de una sau mai multe infracţiuni. „Un rechizitoriu este doar un mod sofisticat de a spune documentul de acuzare. Este o bucată de hârtie care conţine acuzaţiile „ , a declarat Anna G. Cominsky, profesor la New York Law School.

Marele juriu, care în New York este format din 23 de membri ai publicului, ascultă probele de la martori prezentate de procurori pe o perioadă de mai multe zile, săptămâni sau luni. La finalul acestui proces, procurorii decid dacă vor cere juraţilor să voteze asupra unei acuzaţii. O majoritate trebuie să voteze pentru a pune sub acuzare persoana în cauză.

Va fi arestat Trump?

El va fi arestat, dar nu se va întâmpla ca în emisiunile de televiziune, cu suspecţi scoşi din casele lor în cătuşe. În schimb, Trump şi avocaţii săi au aranjat predarea sa cu procurorii. Asta înseamnă că procedura de astăzi nu va fi făcută publică, iar organizaţiile media nu au permisiunea să filmeze sau să difuzeze nimic din sala de judecată, conform unui ordin judecătoresc. Totuşi, se va permite unor fotografi să facă poze în sala de judecată, dar doar înainte de începerea oficială a procedurilor.

Luni, Trump a zburat de la casa sa din Florida la New York. El plănuia să rămână peste noapte în apartamentul său din Trump Tower şi era de aşteptat să se predea înainte de audiere.

Ce se întâmplă după trimiterea în judecată?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici