Cuplu implicat în recrutarea de militanţi ai reţelei Stat Islamic, arestat pe un aeroport din Spania

Un cuplu suspectat pentru implicare în recrutarea de militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic a fost arestat sâmbătă pe un aeroport din sudul Spaniei, în timp ce încercau să părăsească ţara pentru a ajunge în Maroc, împreună cu fiul lor minor, relatează Reuters.

1514 afișări
Imaginea articolului Cuplu implicat în recrutarea de militanţi ai reţelei Stat Islamic, arestat pe un aeroport din Spania

Cuplu implicat în recrutarea de militanţi ai reţelei Stat Islamic, arestat pe un aeroport din Spania (Imagine: Shutterstock)

Ministerul spaniol de Interne a anunţat că un bărbat de origine marocană şi o femeie de origine spaniolă au fost arestaţi pe aeroportul din Algeciras, sudul Spaniei, sâmbătă dimineaţă, suspectaţi de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic.

Cei doi ar fi făcut parte dintr-un grup care susţine reţeaua teroristă, ocupându-se de recrutări de luptători, printre care militanţi care au comis atacuri sinucigaşe în Siria, se arată în comunicatul Ministerului spaniol de Interne.

Fratele bărbatului ar fi murit recent într-un atac sinucigaş, motiv pentru care cuplul se grăbea să părăsească ţara cât mai repede pentru a ajunge în Maroc, susţine ministerul spaniol.

Fiul celor doi va fi plasat în grija autorităţilor. Poliţia efectuează precheziţii în locuinţa din Granada a cuplului în vederea continuării investigaţiei.

De la începutul anului, autorităţile spaniole au arestat 18 persoane suspectate de legături cu militanţii islamişti.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici