Cuplul prezidenţial polonez va fi înmormântat duminică, la Cracovia

Preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, şi soţia sa Maria vor fi înmormântaţi duminică, la ora 12.00 GMT (15.00, ora României), la Cracovia, în Catedrala Wavel, unde sunt înhumaţi mai mulţi regi şi preşedinţi ai Poloniei, a anunţat agenţia de presă PAP, citând autorităţile din regiune.

74 afișări
Imaginea articolului Cuplul prezidenţial polonez va fi înmormântat duminică, la Cracovia

Cuplul prezidenţial polonez va fi înmormântat duminică, la Cracovia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O ceremonie naţională este prevăzută să aibă loc sâmbătă la Varşovia, pentru a aduce un omagiu celor 96 de victime ale accidentului avionului prezidenţial prăbuşit la Smolensk, în vestul Rusiei.

La Wawel sunt înmormântaţi regii dinastiei Jagellon, precum şi părintele independenţei poloneze în 1918, mareşalul Jozef Pilsudski, generalul Wladyslaw Sikorski, şeful Guvernului polonez în exil la Londra în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, decedat, ca şi preşedintele Kaczynski, într-un accident de avion.

Sikorski a murit la 4 iulie 1943, când avionul cu care se deplasa, aparţinând Forţei Regale Britanice, s-a prăbuşit în mare, la câteva secunde după decolarea sa din Gibraltar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici