Cursa pentru cucerirea spaţiului: China a lansat, pentru prima dată, o rachetă de la bordul unei nave | VIDEO

Administraţia de la Beijing a anunţat că a lansat cu succes o rachetă de la bordul unei nave, miercuri, în contextul în care China încearcă să întemeieze un program spaţial „ambiţios”, relatează Reuters.

578 afișări
Imaginea articolului Cursa pentru cucerirea spaţiului: China a lansat, pentru prima dată, o rachetă de la bordul unei nave | VIDEO

China a lansat, pentru prima dată, o rachetă de la bordul unei nave

Racheta Long March 11 a fost lansată de pe o navă în Marea Galbenă, în jurul orei locale 12.00 (7.00, ora României).

Racheta de mici dimensiuni, construită pentru a putea fi lansată de pe o platformă aflată pe mare, avea la bord şapte sateliţi, inclusiv unul care are capacitatea de a măsura intensitatea vânturilor pe mare, pentru a putea preveni taifunurile.

De asemena, la bordul rachetei s-au aflat şi doi sateliţi de telecomunicaţii, care aparţin unei companii chineze care plănuieşte să lanseze sute de sateliţi pe orbită pentru a oferi o reţea de date globală.

Administraţia de la Beijing a prioritizat în ultimii ani dezvoltarea programului spaţial, cu scopul de a depăşi Statele Unite şi de a deveni cea mai mare putere spaţială până în anul 2030. De asemenea, anul viitor ar urma să înceapă constucţia unei staţii spaţiale.

Departamentul de Stat din SUA a acuzat China că desfăşoară activităţi menite să împiedice alte ţări din utilizarea tehnologiilor spaţiale în cazul unei crize. China insistă că ambiţiile programului spaţial sunt paşnice.

Taguri:
china,
rachetă,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici