Curtea Supremă a Marii Britanii începe judecarea cazului suspendării Parlamentului de la Londra

Curtea Supremă a Marii Britanii a început de marţi să judece cazul prorogării Parlamentului de la Londra, după ce două instanţe superioare din Scoţia şi Anglia au dat hotărâri contrare privind legalitatea deciziei premierului Boris Johnson de a suspenda Legislativul, relatează postul CNBC.

1134 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă a Marii Britanii începe judecarea cazului suspendării Parlamentului de la Londra

Curtea Supremă a Marii Britanii începe judecarea cazului suspendării Parlamentului de la Londra

După ce în ultimele două săptămâni a suferit mai mult înfrângeri pe tema Brexit în Parlament, premierul britanic a luat decizia să suspende legislativul, acţiune criticată de opoziţie, care l-a acuzat pe Boris Johnson că încearcă să împiedice încercările parlamentarilor de a examina planurile sale pe tema Brexit.

Pe de altă parte, Boris Johnson susţine că a suspendat Parlamentul pentru a putea prezenta într-o nouă sesiune programul său de îmbunătăţire a serviciilor medicale, de ordine publice şi alte "priorităţi ale poporului".

Săptămâna trecută, instanţa supremă din Scoţia a transmis că suspendarea Parlamentului este ilegală şi a fost o tentativă "flagrantă" de a bloca activitatea parlamentarilor.

Pe de altă parte, Înalta Curte a Angliei şi Ţării Galilor a respins o contestaţie similară, afirmând că este vorba de o chestiune politică, aşadar nu se poate pronunţa.

Cei 11 judecători ai Curţii Supreme urmează să decidă dacă premierul Johnson a comis o ilegalitate când a cerut reginei să suspende Parlamentul.

Audierea cazului va dura până joi, iar verdictul va fi anunţat cel mai devreme vineri.

 

Taguri:
m.britanie,
ue,
brexit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici