Curtea Supremă a Statelor Unite a avizat noua măsură a Administraţiei Trump referitoare la migraţie

Curtea Supremă a Statelor Unite a avizat noua măsură a Administraţiei Donald Trump care le va permite autorităţilor să respingă cererile de azil ale imigranţilor care provin din America Centrală şi se află acum la graniţa SUA cu Mexicul, potrivit Reuters.

223 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă a Statelor Unite a avizat noua măsură a Administraţiei Trump referitoare la migraţie

Curtea Supremă a Statelor Unite a avizat noua măsură a Administraţiei Trump referitoare la migraţie

Curtea a decis că această nouă prevedere legală, care îi obligă pe cei mai mulţi dintre migranţii care doresc azil în Statele Unite să solicite acest statut mai întâi în ţările pe care le-au traversat înainte de a ajunge în SUA, poate intra în vigoare, chiar dacă este contestată în instanţă.

Noul regulament îi va împiedica, practic, pe cei care doresc să obţină azil să aplice pentru acest statut la graniţa de sud a Statelor Unite şi reprezintă cea mai recentă măsură luată de Administraţia Trump în cadrul campaniei sale de reducere a imigraţiei.

Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU) şi alte organizaţii au contestat această prevedere legală în instanţă, argumentând că încalcă legislaţia americană referitoare la imigraţie şi au acuzat Administraţia de la Washington că nu a urmat procedurile legale în privinţa acestei măsuri anti-imigraţie.

Totuşi, decizia Curţii Supreme va permite ca măsura să fie aplicată doar până când instanţele de judecată vor hotărî dacă aceasta îndeplineşte sau nu criteriile de legalitate necesare. „Aceasta este o măsură temporară, sperăm că vom câştiga în cele din urmă. Vieţile a mii de familii sunt în joc”, a spus Lee Gelernt, avocatul care a reprezentat ACLU în acest caz.

Administraţia Donald Trump a emis acest ordin într-o încercare de a reduce numărul tot mai mare de migranţi din America Latină care traversează Mexicul şi solicită azil la graniţa de sud a Statelor Unite. Măsura ar bloca, practic, cererile de azil ale tuturor migranţilor din ţări precum El Salvador, Honduras sau Guatemala, întrucât aceştia sunt nevoiţi să treacă prin Mexic înainte de a ajunge în Statele Unite. Noile măsuri privind imigraţia nu se aplică, însă, şi cetăţenilor mexicani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici