Cutia neagră a avionului prăbuşit în India a fost găsită

Anchetatorii au găsit cutia neagră a avionului Air India care s-a prăbuşit sâmbătă în Mangalore, în apropierea locului accidentului, transmite duminică postul de televiziune indian NDTV.

18 afișări
Imaginea articolului Cutia neagră a avionului prăbuşit în India a fost găsită

Cutia neagră a avionului prăbuşit în India a fost găsită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cutia neagră, care conţine înregistrarea parametrilor de zbor, este vitală în anchetă, informaţiile conţinute de aceasta, putând stabili dacă a fost vorba despre o eroare de pilotaj. Potrivit unor informaţii, pilotul a depăşit pista de aterizare cu peste 600 de metri, iar ulterior a încercat să oprească avionul prin acţionarea puternică a frânei. În acest moment unul dintre pneuri a explodat, iar avionul a virat brusc.

Cutia neagră va fi transferată la New Delhi, unde anchetatorii vor încerca să reconstituie ultimele momente ale zborului şi să identifice cauzele accidentului. Potrivit unor surse citate de postul de televiziune indian, experţii Boeing vor participa, de asemenea, la decriptarea cutiei negre.

Anterior, o echipă de legişti a ajuns la locul accidentului, unde desfăşoară teste ADN pentru identificarea cadavrelor dificil de recunoscut. Peste 100 de corpuri neînsufleţite au fost deja identificate din totalul de 158 de victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici