Cutremur cu magnitudinea 5,5 în largul coastelor Taiwanului

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 s-a produs joi în largul coastelor de sud ale Taiwanului, a anunţat Centrul de Seismologie de pe insulă, fără să raporteze victime sau pagube.

94 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea 5,5 în largul coastelor Taiwanului

Cutremur cu magnitudinea 5,5 în largul coastelor Taiwanului

Cutremurul, care a fost resimţit în sudul insulei, a avut loc la ora locală 18.31 (13.31, ora României), la aproximativ 22 de kilometri sud de Kaohsiung, al doilea cel mai important oraş din ţară, la o adâncime de 33 de kilometri sub nivelul mării, a precizat Centrul.

Seismologii explică absenţa pagubelor prin adâncimea relativă a epicentului.

Taiwanul se află la joncţiunea a două plăci tectonice, fiind afectat de cutremure în mod frecvent.

Un seism cu magnitudinea 5,9, în februarie, i-a obligat pe locuitorii din Kaohsiung să îşi abandoneze locuinţele şi a condus la o suspendare temporară a serviciului feroviar, dar în urma lui nu a fost semnalată nicio pagubă majoră.

În septembrie 1999, în urma unui cutremur cu magnitudinea 7,6, au fost ucise aproximativ 2.400 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici