Cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade, urmat de o replică de 5,7 grade, produs în Nevada, Statele Unite

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 5,8 grade, urmat de o replică de 5,7 grade, a avut loc miercuri în statul american Nevada, anunţă Institutul american de geofizică (USGS), porivit Reuters.

638 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade, urmat de o replică de 5,7 grade, produs în Nevada, Statele Unite

Cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade, urmat de o replică de 5,7 grade, produs în Nevada, SUA -2-

Seismul s-a produs miercuri la ora locală 00.18 (10.18, ora României), la o adâncime de 8,2 kilometri şi patru minute mai târziu a fost urmat de o replică de 5,7 grade şi mai multe replici de peste 3 grade.

Epicentrul a fost la 21 de kilometri sud-est de Wichman şi 28 de kilometri sud-vest de oraşul Hawthorne.

Deocamdată, nu există informaţii despre eventuale victime sau despre daune materiale semnificative.

Magnitudinea cutremurului iniţial a fost revizuită de USGS la 5,7 grade.

La aproximativ o oră după cutremurul iniţial s-a produs o nouă replică puternică, care a a avut o magnitudine de 5,5 grade.

Cutremurul s-a simţit în zona lacului Tahoe, dar şi în Carson City, Nevada, Parcul Naţional Yosemite şi orăşelul Mammoth Lakes din statul american California, scrie The Associated Press.

Potrivit LA Times, în ultimele zece zile, în zonă s-au produs opt cutremure cu o magnitudine de peste 3 grade.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici