Turcia şi Rusia ar fi ajuns la un acord privind planul unui armistiţiu pentru Siria

Turcia şi Rusia ar fi ajuns la un acord privind planul unui armistiţiu care să fie implementat în toată Siria, şi care ar putea să intre în vigoare la miezul nopţii, relatează The Associated Press, care citează agenţia turcă de ştiri Anadolu.

1542 afișări
Imaginea articolului Turcia şi Rusia ar fi ajuns la un acord privind planul unui armistiţiu pentru Siria

Turcia şi Rusia ar fi ajuns la un acord privind planul unui armistiţiu pentru Siria (ImagineŞ Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Potrivit sursei citate de Anadolu, organizaţiile teroriste vor fi excluse de la acordul de încetare a focului, însă nu a precizat ce grupuri insurgente sunt vor fi considerate drept teroriste. Un proces de pace, negociat sub conducerea Rusiei şi Turciei, ar urma să fie implementat în cazul în care armistiţiul rezistă.

Anadolu a mai anunţat că cele două state ar urma să garanteze procesul de pace.

Ministerul turc de Externe încă nu a confirmat informaţiile prezentate de agenţia de ştiri Anadolu.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că nu poate comenta informaţiile transmise de agenţia turcă de ştiri Anadolu potrivit cărora Turcia şi Rusia ar fi ajuns la o înţelegere privind implementarea unui acord de încetare a focului pe întreg teritoriul sirian.

Oficialul rus s-a limitat să afirme că părţile implicate în negocieri caută o soluţie politică pentru Siria.

Pe de altă parte, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a confirmat că Ankara a negociat condiţiile pentru a permite încheierea unui acord de încetare a focului.

Rusia, Turcia şi alte părţi implicate în conflictul din Siria au convenit ca viitoarele negocieri de pace privind această criză să aibă loc în capitala kazahă Astana.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici