Cutremur cu magnitudinea de 6.1 grade, produs în timpul unui amplu protest anti-austeritate, în Chile - VIDEO

Un seism cu magnitudinea de 6,1 grade s-a produs, luni seara, în Chile, fiind simţit puternic şi în capitala ţării, unde în acel moment se desfăşura o amplă manifestaţie antiguvernamentală, anunţă Centrul Seismologic European – Mediteranean (CSEM).

792 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6.1 grade, produs în timpul unui amplu protest anti-austeritate, în Chile - VIDEO

Cutremur cu magnitudinea de 6.1 grade, produs în timpul unui protest anti-austeritate în Chile

Seismul a avut loc marţi la ora 18:53 (23:53, ora României), la adâncimea de 40 kilometri.

Epicentrul a fost la 18 de kilometri sud-vest de Illapel, la 148 de kilometri nord de Valparaíso şi la 202 de kilometri nord de Santiago, capitala statului Chile.

Autorităţile au anunţat că nu au fost înregistrate victime şi nici daune materiale semnificative, relatează postul public RTE.

În momentul producerii seismului, forţele de ordine din Santiago încercau să disperseze manifestanţii care protestau faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvernul din Chile.

Protestele din Chile au început, în urmă cu trei săptămâni, pe fondul unor măsuri de austeritate, inclusiv creşterea tarifelor pentru transportul public, şi au dus la moartea a zeci de persoane din cauza violenţelor.

Taguri:
chile,
cutremur,
seism

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici