Cutremur cu magnitudinea de 6,2 în nordul Chile

Un cutremur cu mangitunea de 6,2 s-a produs vineri în regiunea Atacama din nordul Chile, la ora locală 10.52 (16.52 ora României), a anunţat institutul american de geofizică USGS.

12 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,2 în nordul Chile

Cutremur cu magnitudinea de 6,2 în nordul Chile

Autorităţile chiliene nu au semnalat până la acest moment victime sau pagube materiale.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 613 kilometri nord de Santiago, iar hipocentrul la o adâncime de 35 de kilometri, potrivit USGS.

Potrivit corespondenţilor publicaţiilor chiliene, cutremurul i-a determinat pe locuitorii din mai multe oraşe din nordul ţării să-şi părăsească rapid casele şi să pună în aplicare procedurile de evacuare a birourilor.

În portul Caldera, situat în apropierea epicentrului, autorităţile au desfăşurat o operaţiune preventivă de evacuare a litoralului, fără să fie emisă o alertă de tsunami.

Pentru a măsura un seism, USGS foloseşte "magnitudinea de moment" (Mw). Pe această scară deschisă, un cutremur cu magnitudinea de cel puţin 6 este considerat puternic.

Un seism cu magnitudinea de 8,8, urmat de un tsunami care a inundat mai multe sate de coastă, a afectat Chile la 27 februarie, provocând moartea a 452 de persoane şi dispariţia altor 96. Peste 400 de replici au fost înregistrate în Chile de la cutremurul din februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici