Cutremur cu magnitudinea de 6,7 în centrul Chile

Un seism cu magnitudinea de 6,7 s-a produs miercuri în centrul Chile la ora 17:15 ora locală (22:15, ora României), a alertat Centrul american de geofizică (USGS).

688 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,7 în centrul Chile

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 s-a produs în centrul Chile

Epicentrul seismului, situat la 47,5 kilometri adâncime, a fost la 44 kilometri nord-est de Vallenar şi la 586 de kilometri nord de capitala Santiago, a precizat USGS.

Cutremurul a provocat întreruperea alimentării cu energie electrică şi a reţelei de comunicaţii în mai multe oraşe din regiunile de centru şi nordul ţării, conform Institutului de seismologie de la Universitatea Chile din Santiago.

Seismul a durat peste un minut şi a fost resimţit în cel puţin cinci regiuni din centru-nordul ţării.

Reţeaua serviciilor de urgenţă din Chile a semnalat unele vitrine sparte ale magazinelor la Copiapo şi câteva pagube la locuinţele din Vallenar, fără a constata victime.

Seismul a provocat panică în rândul populaţiei până în regiunea Atacama, iar în zonele de coastă localnicii au ieşit în stradă de frica unui tsunami, conform presei locale.

Însă sistemul de alarmă al Marinei naţionale a arătat că seismul "nu are caracteristicile susceptibile să provoace un tsunami".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici