Cutremur cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter, produs în Papua Noua Guinee

Un cutremur cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter s-a produs joi în insula Noua Britanie din Papua Noua Guinee, au anunţat reprezentanţii Institutului American de Geofizică (USCS), relatează Reuters.

398 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter, produs în Papua Noua Guinee

Cutremur cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter, produs în Papua Noua Guinee

Seismul a avut loc în jurul orei locale 7.00 (00.00, ora României). Autorităţile nu au oferit momentan informaţii privind victime sau pagube materiale.

Epicentrul cutremurului a fost înregistrat la aproximativ 200 de kilometri sud-vest de oraşul Rabaul, la adâncimea de 40 de kilometri.

Autorităţile din oraşul Rabaul au anunţat că nu există pagube majore, dar nu au reuşit să ia încă legătura cu oficialii locali din oraşele mai apropiate de epicentru.

Seismul a fost iniţial încadrat la magnitudinea de 7,3 grade, dar a fost ulterior modificat. Au urmat cel puţin două replici scurte, cu magnitudinea de 5,0 grade.

Meteorologii au transmis că nu se aşteaptă la valuri mai înalte de 30 de centimetri în largul coastei din Papua Noua Guinee, iar meteorologii australieni au declarat că nu există niciun risc pentru coasta Australiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici