Cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter în largul coastelor Noii Zeelande. A fost emisă alertă de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter a fost înregistrat joi în largul coastelor Noii Zeelande, a anuţat Institutul Geologic American (USGS), citat de Le Figaro online.

2086 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter în largul coastelor Noii Zeelande. A fost emisă alertă de tsunami

Cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter în largul coastelor Noii Zeelande

Epicentrul seismului a fost localizat la aproximativ 170 de kilometri nord-est de oraşul Gisborne din Noua Zeelandă, la o adâncime de 30 de kilometri.

Alertă de tsunami în Noua Zeelandă, în urma cutremurului de 7,1 grade din largul coastelor ţării

Autorităţile neo-zeelandeze au emis alertă de tsunami în urma cutremurului de 7,1 grade pe scara Richter care s-a produs largul coastelor orientale ale ţării şi au evacuat populaţia din zonele de risc, potrivit Le Figaro online.

Autorităţile au avertizat iniţial cu privire la posibilul pericol de tsunami în zonele de coastă ale Insulei de Nord şi în partea de nord a Insulei de Sud.

Alerta de tsunami a fost însă declanşată în urma unui val de 30 de centimetri înălţime în regiunea puţin populată East Cape, la aproximativ 90 de minute după cutremur, care a fost resimţit în cea mai mare parte a ţării.

"Prima activitate a tsnuami-ului a început. Ea va continuta timp de mai multe ore", a avertizat într-un comunicat, Apărarea Civilă.

Nu au fost semnalate victime sau daune, însă autorităţile au făcut apel la evacuarea populaţiei din zonele de coastă ale regiunii East Cape, a anunţat Radio New Zealand.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici