CUTREMUR cu magnitudinea de 7,7 în Pakistan: Cel puţin 46 de persoane au murit. Seismul a dus la apariţia unei insule în Marea Arabiei

Un cutremur cu magnitudinea revizuită la 7,7 a avut loc marţi în centrul Pakistanului, fiind urmat de o replică de 5,9, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). Cel puţin 46 de persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite, numeroase case fiind distruse, anunţă serviciile de urgenţă.

2385 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudinea de 7,7 în Pakistan: Cel puţin 46 de persoane au murit. Seismul a dus la apariţia unei insule în Marea Arabiei

CUTREMUR cu magnitudinea de moment de 7,8 în Pakistan. Cel puţin 46 de persoane au murit

UPDATE Cutremurul din Pakistan a dus la apariţia unei mici insule în Marea Arabiei

O nouă insulă a apărut în Marea Arabiei în urma cutremurului cu magnitudinea 7,7 produs marţi în sud-vestul Pakistanului, au anunţat autorităţile provinciei Balucistan, citate de postul de televiziune pakistanez Geo News.

Insula are o înălţime cuprinsă între 6 şi 12 metri şi o lungime de aproximativ 30 de metri, potrivit Geo News.

Ea se află la o distanţă de 90 de metri de portul pakistanez Gwadar.

Cutremurul cu magnitudinea 7,7 a avut loc la ora 16.29 (14.29, ora României), în regiunea Awaran, la adâncimea de 22,9 kilometri.

Iniţial, USGS anunţase o magnitudine de 7,4 pe care a revizuit-o apoi la 7,8 şi, în cele din urmă, la 7,7. Epicentrul a fost la 69 de kilometri nord-est de oraşul Awaran, la 118 kilometri nord-vest de oraşul Bela, la 172 de kilometri sud de Kharan şi la 174 de kilometri nord de Uthal.

Cutremurul a fost resimţit şi în India.

Seismul a fost urmat de o replică de 5,9 şi de o alta de 4,7.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici