Pentru moment nu s-au anunţat victime sau pagube materiale, potrivit sursei citate.
Cutremurul, a cărui magnitudine a fost anunţată iniţial ca fiind de 4,7 grade, a fost resimţit duminică seara, la ora locală 20.39 (luni, 06.39 ora României). Epicentrul acestuia a fost localizat la 15 kilometri sud-est de centrul oraşului Los Angeles, iar hipocentrul la 13 kilometri adâncime, a precizat USGS.
Cutremurul a fost resimţit în toată regiunea şi în toate clădirile din Los Angeles, potrivit martorilor oculari.
Potrivit jurnaliştilor, în urma cutremurului, care a durat câteva secunde, au căzut diferite obiecte de pe rafturi.
Pentru a măsura puterea cutremurului, USGS foloseşte "magnitudinea de moment", care este direct legată de parametri seismului (supafaţă şi cantitate de alunecare pe falie). Pe o scară deschisă, un cutremur cu o magnitudine de cel puţin 6 este considerat puternic.
California, situată pe una dintre faliile cele mai active din lume, trăieşte cu teama de un cutremur devastator ("Big One"), pe falia cea mai importantă, San Andreas, cercetătorii extimând că există 70 la sută riscuri ca acesta să se producă în următorii 30 de ani. Recurenţa unui cutremur puternic în sudul Californiei este de circa 150 de ani, iar ultimul s-a produs în 1857.
În iulie 2008, Los Angeles a fost afectat de un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade, cel mai puternic înregistrat în ultimii 14 ani.
În ianuarie 1994, un cutremur de pământ cu magnitudine de 6,7 grade la Northridge (40 de kilometri nord-vest de Los Angeles), a provocat moartea a 60 de persoane şi rănirea altor 10.000.