CUTREMUR de 6,9 grade. Japonia a anulat alerta de tsunami. Valuri de peste un metru au lovit coasta niponă, inclusiv la Fukushima - VIDEO LIVE

Un cutremur de suprafaţă cu intensitatea de moment de 6,9 grade s-a produs marţi dimineaţă (luni seară, ora României) în largul coastelor Japoniei. Valuri tsunami de aproape un metru au lovit zone de coasta, anunţă surse citate de presa niponă. UPDATE: Japonia a anulat alerta de tsunami

15115 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR de 6,9 grade. Japonia a anulat alerta de tsunami. Valuri de peste un metru au lovit coasta niponă, inclusiv la Fukushima - VIDEO LIVE

CUTREMUR de 6,9 grade, în largul Japoniei. Valuri tsunami de peste un metru au lovit coasta niponă, inclusiv la Fukushima - VIDEO LIVE

UPDATE 22 NOIEMBRIE 09:21 Japonia a anulat alerta de tsunami care a fost emisă după producerea unui cutremur de suprafaţă cu intensitatea de moment de 6,9 grade ce s-a produs marţi dimineaţă (luni seară, ora României) în largul coastelor Japoniei, informează BBC News.

Un val cu înălţimea de 60 de centimetri a lovit zona Onahama / Fukushima, iar un tsunami de 90 de centimetri a fost semnalat în localitatea Soma, în zona centru-est a Japoniei, a transmis postul public de televiziune NHK.

Potrivit agenţiei Kyodo, un tsunami de 1,4 metri a lovit ţărmul nipon în zona Sendai.

Regiunea afectată este cea în care în anul 2011 s-a produs un cutremur de 9,1 grade urmat de valuri tsunami devastatoare, calamităţi soldate cu 15.900 de morţi.

Autorităţile au transmis că nu există risc de scurgeri radioactive la centrala atomoelectrică de la Fukushima. Un incendiu s-a produs marţi dimineaţă la o rafinărie din zona Iwaki (Fukushima).

CLICK AICI PENTRU VIDEO LIVE

Anterior, autorităţile au transmis că există un risc redus de tsunami, potrivit Institutului american de geofizică (USGS). 

Seismul a avut loc marţi la ora locală 5.59 (luni, 22.59, ora României) în Oceanul Pacific, la adâncimea de 11,4 kilometri, la aproximativ 30 de kilometri est de coastele Japoniei.

Epicentrul a fost la 37 de kilometri est-sud-est de oraşul nipon Namie, la 59 de kilometri nord-est de Iwaki, la 73 de kilometri est de Funehikimachi-Funehiki şi la 92 de kilometri est-sud-est de Fukushima.

Iniţial, intensitatea cutremurului a fost evaluată de 7,3 grade, fiind revizuită la 6,9.

Centrul pentru alerte de tsunami din Oceanul Pacific a emis scurt timp o alertă privind valuri de intensitate mică. Autorităţile nipone au ordonat evacuarea zonelor Aomore, Iwate, Ibaraki şi Chiba, avertizând că există riscul unor valuri cu înălţimea de până la trei metri.

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici