Cutremur de 7 grade pe scara Richter în Japonia, urmat de replici de 5,7 şi 5,8 grade. Valuri de zeci de centimetri după seism - VIDEO

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,0 grade pe scara Richter a avut loc în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Japoniei, autorităţile emiţând o alertă de tsunami.

7103 afișări
Imaginea articolului Cutremur de 7 grade pe scara Richter în Japonia, urmat de replici de 5,7 şi 5,8 grade. Valuri de zeci de centimetri după seism - VIDEO

Cutremur de 7 grade pe scara Richter în Japonia, urmat de replici de 5,7 şi 5,8 grade

UPDATE Valuri de zeci de centimetri în sudul Japoniei, după cutremurul de 7,0 grade

Valuri de câteva zeci de centimetri au lovit litoralul Japoniei la câteva zeci de minute după seismul de 7,0 grade produs în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, fără însă a se înregistra vreun tsunami major sau daune materiale, informează postul nipon NHK.

Agenţia seismologică niponă avertizase că un tsunami de până la un metru ar putea lovi coastele situate la vest de epicentrul cutremurului, care a fost în zona Kumamoto.

Alerta de tsunami a fost anulată după circa o oră. Conform presei nipone, valuri de zeci de centimetri au lovit zonele de coastă Ariake şi Yatsushiro, fără a se înregistra victime sau daune materiale.

Replici de 5,7 şi 5,8 grade după cutremurul din sudul Japoniei; alerta de tsunami, anulată

Două replici telurice, cu magnitudini de 5,7 şi 5,8 grade pe scara Richter, au avut loc după seismul de 7,0 grade produs în sudul Japoniei, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Seismul iniţial a avut loc sâmbătă la ora 1.25 (vineri, ora 19.25, ora României) în zona Kumamoto, în sudul Japoniei, la adâncimea de doar 10 kilometri.

Agenţia seismologică niponă a emis o avertizare de tsunami în urma cutremurului, anulată după circa o oră.

Cutremurul iniţial a fost urmat de două replici, cu magnitudini de 5,7 şi 5,8 grade.

Epicentrul cutremurului a fost la un kilometru sud-vest de Kumamoto-Shi, la 12 kilometri nord-est de Uto şi la 13 kilometri sud-est de Ueki.

Deocamdată, nu există informaţii despre victime sau daune materiale.

Două cutremure de 6,2, respectiv 6,0 grade produse joi în aceeaşi zonă au provocat moartea a cel puţin nouă persoane şi rănirea altor zeci.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici