Cutremur în Japonia, resimţit şi la Tokyo

Un cutremur cu magnitudinea de 5 grade a avut loc duminică dimineaţa în estul Japoniei, fiind resimţit şi la Tokyo, însă nu a existat pericolul producerii unui tsunami şi nici nu au fost înregistrate pagube materiale, informează Reuters online.

1072 afișări
Imaginea articolului Cutremur în Japonia, resimţit şi la Tokyo

Cutremur în Japonia, resimţit şi la Tokyo

Institutul american de geofizică (USGS) a plasat epicentrul cutremurului la 44 de kilometri nord-est de Tokyo, la o adâncime de aproximativ 44 kilometri.

Postul public de televiziune şi radio NHK a relatat că autorităţile au verificat centrala nucleară Tokai 2, care a fost închis din 2011, însă nu au găsit avarii produse în urma acestui cutremur.

Cutremurele sunt frecvente în Japonia, aceasta fiind una dintre cele mai active zone seismice din lume.

Cel mai puternic seism din Japonia a fost cel din 11 martie 2011, în urma căruia au murit aproape 20.000 de oameni şi care a provocat un grav accident la centrala nucleară Fukushima.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici