Cutremur în Malatya, Turcia. Mai multe persoane sunt rănite

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 s-a produs joi seara, la ora 20.48, în districtul Yeşilyurt din Malatya, Turcia, potrivit Agenţiei de presă Anadolu. Nu sunt raportate pierderi de vieţi omeneşti, dar mai multe persoane sunt rănite.

672 afișări
Imaginea articolului Cutremur în Malatya, Turcia. Mai multe persoane sunt rănite

Cutremur în Malatya, Turcia. Mai multe persoane sunt rănite

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Preşedinţiei pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD), a fost înregistrat un cutremur cu magnitudinea 5,3, cu epicentrul în districtul Yeşilyurt din Malatya.

Cutremurul, care a avut loc la ora 20:48, a fost stabilit la o adâncime de 7 kilometri.

Cutremurul a fost resimţit în Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa şi Gaziantep, precum şi în Malatya.

Imediat după cutremur, mulţi cetăţeni au ieşit în stradă.

Ministrul de interne Ali Yerlikaya a scris pe contul său de socializare: „În urma cutremurului care a avut loc în districtul Yeşilyurt din provincia Malatya la ora 20.48, cu o magnitudine de 5,3, toate echipele instituţiilor noastre relevante, în special AFAD, au început lucrările de scanare a terenului”.

Ministrul Yerlikaya a transmis însănătoşire grabnică celor afectaţi de cutremur.

Yerlikaya a precizat că, potrivit primelor determinări, o clădire abandonată s-a prăbuşit şi două clădiri sunt puternic avariate.

„Deocamdată nu există pierderi de vieţi omeneşti. Din cauza fricii, a panicii şi a săriturilor de la înălţime, 22 dintre cetăţenii noştri au fost uşor răniţi. Le doresc cetăţenilor noştri răniţi să se însănătoşească în curând. Fie ca Dumnezeu să ne protejeze ţara de tot felul de dezastre”, a spus Yerlikaya.

Între victime este şi un copil care trecea pe lângă o clădire nelocuită, care s-a prăbuşit în districtul Battalgazi. El a fost rănit şi transportat la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici