UPDATE Cutremur major în Taiwan. Mai multe clădiri s-au prăbuşit. Este cel mai putenic seism din ultimii 25 de ani / Zeci de oameni sunt blocaţi în tuneluri

Un cutremur cu magnitudinea 7,7 a zguduit miercuri Taiwanul, cel mai puternic cutremur care a lovit insula în ultimii 25 de ani, provocând moartea unei persoane, rănirea altor zeci şi declanşarea unei alerte de tsunami pentru sudul Japoniei şi Filipine, care a fost ulterior ridicată, scrie Reuters.

6167 afișări
Imaginea articolului UPDATE Cutremur major în Taiwan. Mai multe clădiri s-au prăbuşit. Este cel mai putenic seism din ultimii 25 de ani / Zeci de oameni sunt blocaţi în tuneluri

Cutremur major în Taiwan. Mai multe clădiri s-au prăbuşit. Este cel mai putenic seism din ultimii 25 de ani

UPDATE 9 morţi şi 50 de dispăruţi în urma celui mai puternic seism din Taiwan din 1999 încoace

Cel mai mare cutremur din Taiwan din ultimii cel puţin 25 de ani a provocat miercuri moartea a nouă persoane şi rănirea a peste 900, în timp ce 50 de muncitori au fost daţi dispăruţi.

UPDATE Urmările cutremurului din Taiwan. Zeci de oameni sunt blocaţi în tuneluri 

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Pompierii taiwanezi suspectează că o persoană a murit strivită de căderile de pietre în Hualien, în estul ţării, unde a fost epicentrul, şi că peste 50 de persoane au fost rănite.

Cel puţin 26 de clădiri s-au prăbuşit, mai mult de jumătate în Hualien, cu aproximativ 20 de persoane blocate şi cu lucrări de salvare în curs de desfăşurare, au precizat autorităţile.

Agenţia meteorologică japoneză a declarat că mai multe valuri mici de tsunami au atins părţi din prefectura sudică Okinawa, iar mai târziu a retrogradat avertismentul anterior de tsunami la un avertisment. Aceasta a estimat magnitudinea cutremurului la 7,7.

Agenţia de seismologie din Filipine a emis, de asemenea, un avertisment pentru locuitorii din zonele de coastă din mai multe provincii, îndemnându-i să se evacueze spre zone mai înalte. Taiwanul a emis, de asemenea, o avertizare de tsunami, dar nu a raportat pagube, iar avertizarea a fost ridicată.

Presa de stat chineză a declarat că seismul a fost resimţit în provincia chineză Fujian, în timp ce un martor Reuters a declarat că a fost resimţit şi în Shanghai.

Cele două centrale nucleare din Taiwan nu au fost afectate de cutremur, a anunţat Taipower.

Agenţia centrală oficială de ştiri din Taiwan a transmis că seismul a fost cel mai mare care a lovit insula din 1999, când un cutremur cu magnitudinea de 7,6 a ucis aproximativ 2.400 de persoane şi a distrus sau avariat 50.000 de clădiri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici