CUTREMUR puternic în Taiwan. Mai multe persoane au fost rănite

Un puternic seism cu magnitudinea de 6,1 a zguduit imobilele din capitala taiwaneză Taipei. Cutremurul s-a produs la ora locală 10:03 (04:03, ora României) şi epicentrul a fost localizat în districtul Nantou (centru) la 15 kilometri adâncime, conform agenţiei meteorologice taiwaneze.

700 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR puternic în Taiwan. Mai multe persoane au fost rănite

CUTREMUR puternic în Taiwan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Conform pompierilor, cel puţin trei persoane au fost rănite uşor. O a patra persoană, o femeie, a fost lovită în cap de o bucată de plafon căzut, conform imaginilor transmise de televiziunea SET TV.

Seismul a provocat de asemenea un incendiu.

Circulaţia metroului din Taipei a fost întreruptă şi toate trenurile de mare viteză ale ţării au rămas imobilizate în aşteptarea inspecţiei reţelei de cale ferată.

Centrul american de geofizică (USGS) a măsurat seismul la o magnitudine de 6,0, iar agenţia meteorologică la 6,1.

Districtul Nantou a fost epicentrul în septembrie 1999 al unui cutremur cu magnitudinea de 7,6 care s-a soldat cu 2.400 de morţi, catastrofa naturală cu cele mai multe victime din istoria recentă a insulei.

Taiwan, situat la joncţiunea a două plăci tectonice, este des afectat de cutremure de pământ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici