Cutremur puternic la sud-vest de Tokyo

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6, s-a produs marţi seara la sud-vest de Tokyo, unde imobilele s-au clătinat.

27 afișări
Imaginea articolului Cutremur puternic la sud-vest de Tokyo

Cutremur puternic la sud-vest de Tokyo (Imagine: Mediafax Foto)

Epicentrul seismului a fost localizat în prefectura Shizuoka, la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de capitală, şi în apropierea muntelui Fuji, zonă în care cutremurele au fost cel mai puternic resimţite, potrivit Agenţiei de meteorologie japoneze.

Hipocentrul cutremurului a fost localizat la numai zece kilometri adâncime, a precizat agenţia.

Institutul american de Geofizică (USGS) a evaluat la rândul său magnitudinea acestui cutremur la 6,1.

Cele două reactoare nucleare care se situează cel mai aproape de această zonă funcţionează normal, potrivit informaţiilor companiei de electricitate Chubu Electric Power, citate de agenţia de presă Jiji.

Japonia este în prezent victima unei serii impresionante de cutremure, urmate de numeroase replici.

Cutremurul care a afectat vineri nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea 9.

Acesta a fost urmat de numeroase replici şi de mai multe valuri seismice, dintre care unul a ajuns la zece metri înălţime în Sendai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici