Cutremurul din Indonezia: Cel puţin un mort şi patru răniţi

Cel puţin o persoană a decedat, iar alte patru au fost rănite, în urma seismului cu magnitudinea de 6,8 grade care s-a produs vineri în largul insulelor Java şi Sumatra din Indonezia, au anunţat autorităţile, informează agenţia Tass, citând presa locală.

131 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din Indonezia: Cel puţin un mort şi patru răniţi

Cutremurul din Indonezia: Cel puţin un mort şi patru răniţi

Potrivit portalului de ştiri Detik, o persoană a suferit un atac de cord din cauza panicii provocate de cutremur.

Poliţia locală a transmis că 139 de locuinţe şi două moschee au fost avariate de seism, iar peste 1.000 de persoane au fost evacuate din zona afectată.

Cutremurul a avut loc vineri la ora locală 19:03 (ora României, sâmbătă, 15:03) la adâncimea de 40 de kilometri, potrivit Centrului Seismologic European – Mediteranean (CSEM).

Epicentrul seismului a fost la 176 de kilometri sud-vest de localitatea Pandeglang, la 208 de kilometri sud de oraşul Bandarlampung şi 233 de kilometri sud-vest de Tangerang.

Cutremurul s-a simţit şi în capitala Indoneziei, Jakarta, unde numeroase persoane au părăsit în fugă clădirile înalte.

Agenţia geofizică din Indonezia a emis o alertă de tsunami pentru valuri care ar putea ajunge până la trei metri, însă alerta a fost anulată câteva ore mai târziu, după ce s-a stabilit că nu mai există niciun risc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici