Cutremurul din Turcia: Zeci de persoane, salvate de sub dărâmături. Bilanţul morţilor a crescut - FOTO şi VIDEO

Echipele de salvare, care au muncit toată noaptea, au reuşit să salveze 45 de persoane de sub dărâmături, au anunţat duminică autoritatea turcă pentru intervenţie în caz de dezastru, după cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade care a afectat Turcia, soldat cu 36 de morţi şi peste 1.600 de răniţi.

1625 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din Turcia: Zeci de persoane, salvate de sub dărâmături. Bilanţul morţilor a crescut - FOTO şi VIDEO

Sursa FOTO: Profimedia

Salvatorii turci au reuşit să scoată de sub dărâmături o fetiţă în viaţă, la 24 de ore de la cutremurul care a ucis 29 de oameni şi a rănit sute de persoane. Citeşte continuarea... 

Cea mai afectată a fost provincia Elazig din estul Turciei, unde au murit 31 de oameni. Alte patru persoane au decedat în province Malatya, a anunţat Autoritatea pentru Dezastre şi Urgenţe (AFAD), potrivit Reuters.

Echipele de salvare au acţionat în condiţii de temperaturi scăzute, de până la -4 grade Celsius.

Seismul iniţial a fost urmat de peste 700 de replici. În aceste condiţii, AFAD a recomandat locuitorilor să nu stea în zona clădirilor afectate din cauza riscului prăbuşirii. Oficialii turci au identificat 645 de clădiri avariate grav şi 76 de clădiri prăbuşite în cele două provincii.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice. Seismul a fost resimţit în provinciile şi ţările vecine, inclusiv Siria şi Georgia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici