ALERTĂ NUCLEARĂ   Daily Mail: Putin vrea să detoneze o bombă nucleară în Marea Neagră

Cresc temerile că Putin ar putea plănui o demonstraţie de forţă nucleară peste Marea Neagră pentru a-şi salva operaţiunea militară din Ucraina.

46571 afișări
Imaginea articolului Daily Mail: Putin vrea să detoneze o bombă nucleară în Marea Neagră

Sursa Foto - Hepta/ Hardtack Umbrella, 1958, US Military

Avertismentul de la Daily Mail vine după ce Vladimir Putin a declarat legea marţială în Ucraina ocupată, dându-i puteri noi asupra civililor.

Oficialii ruşi au ordonat evacuarea din Herson, în timp ce forţele ucrainene fac eforturi pentru a recupera oraşul. 

Dacă armata lui Putin este forţată să fugă din oraş, ar fi cea mai umilitoare înfrângere pe care a suferit-o până acum în Ucraina, astfel, cresc temerile că Putin ar putea plănui o demonstraţie de forţă nucleară peste Marea Neagră pentru a-şi salva invazia. 

Putin a făcut anunţul instalării legii marţiale la scurt timp după ce Serghei Surovikin, noul său comandant în Ucraina, a declarat că situaţia din Herson este „tensionată”. Până la 60.000 de oameni vor fi mutaţi în următoarele şase zile, sugerând că Herson ar putea fi atacat într-o săptămână de ucraineni. 

Au crescut speculaţiile că Putin ar putea pregăti un fel de demonstraţie de forţă nucleară, inclusiv prima detonare în aer liber a unei arme atomice din anii 1960, şi anume,  peste Marea Neagră.

Oficialii britanici de la Downing Street avertizează astăzi că Rusia se va confrunta cu „consecinţe grave” dacă sunt folosite bombe nucleare ce ar putea afecta spaţiul NATO. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici