Daily Mirror testează din nou eficacitatea măsurilor de securitate din Londra - AFP

Doi jurnalişti britanici au fost arestaţi, marţi, la Londra, în timp ce încercau să amplaseze o bombă falsă la bordul unei garnituri de metrou, pentru a testa eficacitatea măsurilor de securitate, au anunţat poliţia şi cotidianul Daily Mirror, citate de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Daily Mirror testează din nou eficacitatea măsurilor de securitate din Londra - AFP

Daily Mirror testează din nou eficacitatea măsurilor de securitate din Londra - AFP

Cei doi bărbaţi, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au fost reţinuţi la Stonebridge Park, în nord-vestul capitalei britanice.

Angajaţii metroului i-au reperat pe cei doi în timp ce aceştia transportau pachetul suspect într-o zonă de servicii şi i-au întrebat ce caută acolo, înainte de a alerta poliţia transporturilor.

Un purtător de cuvânt al cotidianului Daily Mirror, pentru care lucrează cei doi bărbaţi, a subliniat că cei doi au reuşit, anul trecut, să amplaseze o bombă falsă la bordul unui tren care transporta materiale nucleare, evidenţiind astfel importante probleme de securitate.

"Am apreciat că este un execriţiu legitim şi justificat să încercăm să repetăm experimentul, în interesul siguranţei publice. Suntem încântaţi să constatăm că procedurile s-au îmbunătăţit între timp", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici