Danemarca a anulat negocierile privind exploatarea gazelor şi petrolului pentru a proteja mediul

  • Danemarca anulează ultima rundă de negocieri cu privire la exploatarea gazelor şi a petrolului
  • Din cele 2.700.000 de maşini care circulă în Danemarca, 20.000 sunt electrice
  • La acest capitol când vobim despre poluare, România nu stă deloc bine
391 afișări
Imaginea articolului Danemarca a anulat negocierile privind exploatarea gazelor şi petrolului pentru a proteja mediul

Danemarca a anulat negocierile privind exploatarea gazelor şi petrolului pentru a proteja mediul

Danemarca tocmai a anulat ultima rundă de negocieri pentru exploatarea gazelor şi a petrolului. Iar decizia a venit din dorinţa de proteja cât mai mult mediul înconjurător. Evident, infrastructura le permite.

Danemarca îşi propune să aibă 1 milion de maşini cu emisii scăzute sau zero până în 2030 şi să reducă cu 70% emisiile cu gaze de gaze cu efect de seră.

În România, stiuaţia este mai dificilă. Suntem în urmă cu tehnologia. Continuăm să producem oraşe pentru maşini, nu pentru oameni. O spune Magor Csibi, expert în mediu.

„De exemplu de foarte mulţi ani teoretic spunem că facem o tranziţie dar nu s-a întâmplat absolut nimic spre energia regenerabilă. Avem centrale pe cărbune şi nu avem nici o intenţie să mergem într-o altă direcţie”, explică expertul de mediu.

Experţii mai spun că România are deja oraşe care au încălcat normele europene cu privire la poluare. Problema poluării în România nu numai că nu dă bine în Uniune dar îţi pune şi sănătatea în pericol

„Un lucru pe care l-am văzut a fost cu Braşov, Iaşi, Bucureşti, aceste trei oraşe au strategie de infringement din partea Comisiei Europene. Foarte mulţi oameni suferă de boli cardio vasculare sau bolile căilor respiratorii din cauza calităţii aerului”, mai spune Magor Csibi.

Cele mai poluate oraşe din România sunt Braşov, Iaşi şi Bucureşti

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici