Danemarca aprobă restabilirea controalelor vamale la frontierele ţării

Comisia pentru Finanţe din Parlamentul danez a aprobat vineri proiectul guvernamental de restabilire a controalelor vamale la frontierele ţării, astfel că măsura este executorie, a informat Parlamentul.

458 afișări
Imaginea articolului Danemarca aprobă restabilirea controalelor vamale la frontierele ţării

Danemarca aprobă restabilirea controalelor vamale la frontierele ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aşa cum era prevăzut, cei nouă deputaţi ai Comisiei membri ai majorităţii au aprobat proiectul, iar cei opt din opoziţie au votat împotrivă.

Sub presiunea Partidului Poporului Danez (PPD, extrema dreaptă), Danemarca şi-a anunţat, la 10 mai, fără nicio consultare prealabilă cu alte ţări vizate, intenţia sa de a reintroduce controalele vamale permanente, la frontierele sale naţionale cu Germania şi Suedia.

Acest proiect este criticat de Uniunea Europeană (UE), pentru riscul pe care-l reprezintă pentru libera circulaţie în interiorul spaţiului Schengen.

Opoziţia daneză şi-a multiplicat manevrele în vederea încercării unei întârzieri sau împiedicări a votului său în Parlament.

Ministrul danez de Externe, Lene Espersen, a declarat că este vorba despre un control vamal asupra "transportului de obiecte, cum ar fi arme şi droguri, (şi că) nu este vorba deloc despre un control al identităţii persoanelor sau paşapoartelor lor, şi nici despre controale de frontieră ca înainte".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici