Danemarca este „deschisă" ideii privind livrarea de avioane de luptă în Ucraina

Autorităţile daneze sunt „deschise" ideii de a trimite avioane de luptă în Ucraina, a declarat ministrul apărării din Danemarca. În schimb, Marea Britanie a anunţat că nu va trimite avioane de luptă în Ucraina pe „termen scurt”, potrivit Sky News.

415 afișări
Imaginea articolului Danemarca este „deschisă" ideii privind livrarea de avioane de luptă în Ucraina

Danemarca este „deschisă" ideii privind livrarea de avioane de luptă în Ucraina

În ultimii 50 de ani, forţele aeriene daneze au achiziţionat 77 de avioane F-16. Aproximativ 30 dintre acestea sunt în funcţiune.

„Nu exclud ca la un moment dat să fie necesar să analizăm contribuţia avioanelor de luptă", a declarat ministrul Troels Lund Poulsen pentru postul public de televiziune DR.

În schimb, Marea Britanie nu va trimite avioane de luptă în Ucraina pe „termen scurt", a declarat secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace.

„Singurul lucru pe care l-am învăţat în acest conflict este că nu poţi exclude nimic şi nu poţi exclude nimic", a spus demnitarul britanic.

Totuşi, livrarea de avioane de luptă, ar însemna trimiterea a „sute de specialişti" în Ucraina, iar „Occidentul nu va trimite trupe în aceste proporţii".

Ucraina a cerut aliaţilor occidentali arme avansate şi, deşi mulţi au livrat tancuri şi sisteme de artilerie, nicio ţară nu a furnizat avioane sau arme cu rază lungă de acţiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici