Danemarca va relua producţia de muniţie după o pauză de 55 de ani

Danemarca va relua producţia de muniţie după o pauză de 55 de ani în singura fabrică de armament din ţară. Aceasta fusese dezafectată şi statul a răscumpărat-o de la ultimul ei proprietar, potrivit Reuters.

431 afișări
Imaginea articolului Danemarca va relua producţia de muniţie după o pauză de 55 de ani

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Ministerul danez al Apărării intenţionează să repornească producţia de muniţie după o pauză de 55 de ani pentru a-şi asigura aprovizionarea internă, în condiţiile în care războiul din Ucraina provoacă o cerere crescută de echipamente militare în Europa.

Ministerul a anunţat sâmbătă că a încheiat un acord pentru a cumpăra o fabrică de armament dezafectată din nord-vestul ţării. Aceasta a fost folosită ca unic furnizor de muniţie al Danemarcei de la înfiinţarea acesteia în 1676 până în 1968.

Ministerul Apărării a fost de acord să plătească 19,6 milioane de coroane daneze (2,8 milioane de dolari) pentru a răscumpăra fabrica din Elling, în Jutlanda de Nord, pe care a vândut-o pentru 18 milioane de coroane în 2008, a anunţat Ritzau, citându-l pe ministrul Apărării, Troels Lund Poulsen.

„Producţia de muniţie în Europa este supusă unei presiuni severe şi ar trebui să încercăm să găsim soluţii şi în Danemarca pentru a contribui acolo unde putem, pe baza nevoilor daneze. Va dura ceva timp până când vom fi gata cu producţia, dar, prin urmare, este de asemenea bine că acum începem să lucrăm", a declarat Lund Poulsen.

Ministrul danez nu au oferit detalii despre tipul de muniţie pe care intenţionează să-l producă la fabrica de armament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici