Datele a milioane de clienţi au fost expuse în urma unui atac cibernetic asupra unei companii aeriene

  • Un atac cibernetic asupra unei companii aeriene a expus datele a milioane de clienţi
  • Atacul cibernetic a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, fiind anunţat acum de EasyJet, care riscă o amendă consistentă
  • "Le prezentăm scuze clienţilor afectaţi de acest incident", a declarat directorul EasyJet
1779 afișări
Imaginea articolului Datele a milioane de clienţi au fost expuse în urma unui atac cibernetic asupra unei companii aeriene

Un atac cibernetic asupra site-ului companiei aeriene britanice EasyJet a permis accesarea datelor generale a aproximativ nouă milioane de clienţi şi detaliile bancare a peste 2.000 dintre ei, informează agenţia de presă Reuters.

Atacul cibernetic a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, fiind anunţat acum de EasyJet, care riscă o amendă consistentă.

"Imediat ce am aflat despre incident, ne-a devenit clar că în contextul epidemiei Covid-19 există preocupări din ce în ce mai mari că datele personale riscă să fie folosite în fraude online", a declarat directorul EasyJet, Johan Lundgren.

"Drept rezultat, la recomandarea Biroului comisarului pentru protecţia informaţiilor, contactăm clienţii ale căror informaţii despre călătorii au fost accesate şi îi îndemnăm să fie foarte vigilenţi, mai ales dacă primesc solicitări privind comunicaţii ilegale. Le prezentăm scuze clienţilor afectaţi de acest incident", a precizat directorul EasyJet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici