David Cameron: Victoria UKIP în alegeri exprimă "dezamăgirea profundă" faţă de UE

Premierul britanic David Cameron a pus victoria UKIP la alegerile europene pe seama "dezamăgirii profunde" a cetăţenilor din Marea Britanie faţă de UE şi a respins posibilitatea încheierii unui "pact" cu partidul lui Nigel Farage.

544 afișări
Imaginea articolului David Cameron: Victoria UKIP în alegeri exprimă "dezamăgirea profundă" faţă de UE

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Oamenii sunt profund dezamăgiţi de Uniunea Europeană", a declarat luni dimineaţă premierul David Cameron, la BBC Radio 4.

"Ei îşi doresc o schimbare, iar, în ceea ce mă priveşte am înţeles mesajul", a adăugat el.

"Dacă cetăţenii doresc un referendum în legătură cu Europa, dacă acest lucru este cel mai important pentru ei, doar un partid şi un posibil viitor premier îl pot organiza. Laburiştii şi liberal-democraţii nu susţin acest referendum, iar UKIP nu îl poate pune în practic", a afirmat premierul David Cameron.

Premierul britanic a respins, de asemenea, posibilitatea accelerării calendarului privind referendumul pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE, pe care l-a promis pentru 2017, dacă va fi reales la conducerea Guvernului de la Londra.

"Susţin o renegociere completă, care va îmbunătăţi locul Marii Britanii în Europa" şi "nu cred că scurtarea timpului necesar pentru negocieri ar fi un lucru bun", a apreciat Cameron, adăugând că Londra doreşte "să rămână în cadrul unei Uniuni Europene reformate".

Premierul britanic a respins, de asemenea, o posibilă alianţă cu UKIP, cu un an înaintea alegerilor legislative din Marea Britanie.

"Nu încheiem pacturi sau acorduri. Candidaţii conservatori se vor prezenta la alegeri din partea Partidului Conservator şi sper că vor triumfa tot din partea conservatorilor", a subliniat premierul David Cameron.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici