David Davis: Toate previziunile economice despre Brexit s-au dovedit eronate

David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, a afirmat, joi, că toate prognozele despre economia britanică de după referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană s-au dovedit a fi eronate, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

8487 afișări
Imaginea articolului David Davis: Toate previziunile economice despre Brexit s-au dovedit eronate

David Davis: Toate previziunile economice despre Brexit s-au dovedit eronate

În cadrul unui discurs susţinut în faţa Parlamentului de la Londra, Davis a precizat că toate organizaţiile care au făcut prognoze despre economia britanică de după referendumul din 2016 au fost eronate. În plus, adjunctul lui Davis, Steve Baker, a sugerat chiar că oficiali guvernamentali au elaborat intenţionat modele economice negative pentru a influenţa politica legată de Brexit.

”Toate prognozele privind performanţa economiei britanice de după referendum, de orice mare organizaţie ar fi fost ele elaborate, bănci, organizaţii guvernamentale sau chiar internaţionale, s-au dovedit a fi eronate”, a declarat Davis.

De asemenea, Davis a susţinut că Marea Britanie va solicita dreptul de încheia noi acorduri comerciale în perioada de tranziţie în relaţia cu UE post-Brexit.

”Principalul domeniu pentru mine (...) este chestiunea dreptului nostru de a semna acorduri comerciale în timpul perioadei de tranziţie, astfel încât să le putem introduce în vigoare imediat după ieşirea noastră”, a mai spus ministrul britanic pentru Brexit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici