David Petraeus şi familia lui, devastaţi de scandalul în care este implicat fostul director al CIA

Fostul director al CIA David Petraeus, care a demisionat din cauza unei relaţii extraconjugale, este devastat de acest caz, la fel ca şi rudele lui, potrivit unui prieten de familie.

1011 afișări
Imaginea articolului David Petraeus şi familia lui, devastaţi de scandalul în care este implicat fostul director al CIA

David Petraeus (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"El regretă (această relaţie) din multe puncte de vedere, nu cred că îşi poate imagina cineva în ce măsură l-a afectat pe el, familia lui, şi la un anumit nivel ţara, deoarece el ocupa un post care cerea un angajament total", a declarat Steve Boylan, prieten şi fost purtător de cuvânt al lui David Petraeus, cu care a vorbit la sfârşitul săptămânii trecute.

"El regretă lipsa lui de discernământ şi de disciplină probabil mai mult decât o poate explica în cuvinte", a adăugat el.

Potrivit lui Boylan, Petraeus a informat-o pe soţia sa Holly, cu care este căsătorit de 38 de ani, înainte ca afacerea să devină publică.

"Să spui că ea este dezamăgită şi furioasă este un eufemism", a subliniat Steve Boylan.

Cuplul are doi copii, care în prezent sunt adulţi.

Leon Panetta, secretarul Apărării şi predecesorul lui Petraeus la conducerea CIA, a apreciat la rândul său că generalul a luat "decizia bună". "Cred că este foarte important ca atunci când eşti director al CIA, cu toate provocările cu care te confrunţi, să ai înainte de toate o integritate personală", a declarat el.

În plus, aleşii din Congres vor să înţeleagă de ce nu au fost informaţi mai devreme, date fiind prejudiciile ce puteau fi aduse securităţii naţionale.

Bucuroşi să obţină un beneficiu politic sau temându-se de un complot, unii congresmeni republicani îşi pun întrebări cu privire la faptul că această demisie coincide cu audierile cu uşile închise prevăzute în această săptămână în faţa Congresului, cu privire la atacul împotriva consulatului american de la Benghazi (Libia), din 11 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici