David Petraeus: Trupele americane s-ar putea retrage în curând din Bagdad

Diminuarea numărului actelor de violenţă din Bagdad ar putea determina trupele americane să se retragă până în vara lui 2009, a declarat comandantul american al trupelor SUA din Irak, generalul David Petraeus.

13 afișări
Imaginea articolului David Petraeus: Trupele americane s-ar putea retrage în curând din Bagdad

Generalul David Petraeus (Imagine: Mediafax/AFP)

Forţele militare americane s-ar putea retrage din Bagdad până în iulie "dacă le permit condiţiile", potrivit lui Petraeus, citat de Financial Times, în ediţia electronică.

"Numărul atacurilor din Bagdad a fost în ultimul timp (...) cred că sub cinci atacuri (pe zi, n .red.) în medie, şi vorbim despre un oraş de şapte milioane de persoane", a declarat Petraeus.

Generalul a mai spus că forţele americane s-au retras deja din oraşe aflate în 13 dintre cele 18 provincii ale Irakului. Imaginea soldaţilor americani care se retrag din Bagdad va fi foarte simbolică, dată fiind rata violenţei care a afectat oraşul în anii 2006 şi 2007.

Mai mult, generalul american a mai spus că Irakul este o "ţară complet schimbată" faţă de 2007. El a precizat că atacurile au scăzut de la o rată zilnică de 180, în iunie 2007, la aproximativ 25, în prezent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici