De teama Rusiei, o ţară nordică menţine în zbor avioanele de luptă F-16

Danemarca îşi va menţine flota de avioane de vânătoare F-16 operaţională cu trei ani mai mult decât era prevăzut, pe fondul unei ameninţări sporite la adresa securităţii din partea Rusiei, a declarat luni ministrul apărării, Morten Bodskov, citat de Reuters.

13921 afișări
Imaginea articolului De teama Rusiei, o ţară nordică menţine în zbor avioanele de luptă F-16

De teama Rusiei, o ţară nordică menţine în zbor avioanele de luptă F-16

Danemarca, ţara NATO va cheltui 1,1 miliarde de coroane daneze (156 milioane de dolari) pentru a-şi menţine în funcţiune avioanele F-16 până în 2027.

Danemarca a convenit în 2016 să cumpere o flotă de avioane de luptă F-35 Lightning de la Lockheed Martin, cu un plan de retragere a avioanelor sale F-16 în 2024.

„Apărarea teritoriului NATO de la est este mai centrală decât în orice alt moment din istoria recentă. Acesta este motivul pentru care extindem capacitatea operaţională a avioanelor F-16 în timp ce noile avioane F-35 sunt introduse treptat", a declarat Bodskov, într-un comunicat.

„Agresiunea lui Putin în Ucraina a schimbat Europa şi ameninţările cu care ne confruntăm”, a mai spus el.

Decizia va permite Danemarcei să îşi consolideze apărarea naţională şi să participe la misiuni NATO, cum ar fi poliţia aeriană în ţările baltice, a precizat Ministerul Apărării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
f 16,
avion,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici