”Debarcarea din Normandia”, comemorată de un singur veteran de război

  • Pe 6 iunie 1944 a avut loc "Debarcarea în Normandia".
  • "Debarcarea din Normandia" a fost cea mai amplă operaţiune amfibie din istorie.
  • Operaţiunea săvârşită în Normandia a adunat peste 150.000 de soldaţi.
  • Charles Shay este singurul veteran de război care a participat la comemorare.
  • Operaţiunea a contribuit la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.
1662 afișări
Imaginea articolului ”Debarcarea din Normandia”, comemorată de un singur veteran de război

”Debarcarea în Normandia”, comemorată de un singur veteran de război

Pe 6 iunie 1944 a avut loc "Debarcarea din Normandia". Peste 150.000 de soldaţi aliaţi au aterizat în Franţa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în cea mai amplă operaţiune amfibie din istorie.

Într-un mic oraş din Normandia, aplauzele au rupt tăcerea pentru a-l cinsti pe Charles Shay. Singurul veteran care a participat la ceremonia din Carentan, Franţa, care a comemorat 77 de ani de la asaltul care a contribuit la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Din cauza pandemiei, comemorările din acest an au loc cu restricţii care împiedică veteranii sau familiile soldaţilor căzuţi din SUA, Marea Britanie şi alte ţări aliate să facă călătoria în Franţa.

CHARLES NORMAN SHAY, veteran de război:
”În Franţa, oamenii îşi amintesc de aceşti bărbaţi, îi ţin aproape de inimă şi îşi amintesc ce au făcut pentru ei. Şi nu cred că francezii vor uita vreodată”.

Henri-Jean Renaud este unul dintre supravieţuitorii civili francezi. În vârstă de 86 de ani, povesteşte ce a însemnat războiul pentru el.

HENRI-JEAN RENAUD, supravieţuitor civil francez:

„Când trebuie să rezum această dimineaţă. Mă tot gândesc la un tânăr. I-au spus că va sări în mijlocul nopţii într-o ţară pe care nu o va cunoaşte. El a murit iar picioarele lui nu au mai atins niciodată pământul (francez) şi asta este foarte mişcător pentru mine.”


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici